Frågor & Svar om konsertbiljetter

I Sverige ger ordinarie biljettkassor ingen ångerrätt på evenemangsbiljetter. Därför är Biljett Nu ett populärt alternativ för den som vill sälja sin biljett till ett evenemang som man av någon anledning inte kan gå på. Vi köper nämligen in biljetter till populära konserter och matcher av privatpersoner och företag.

Lika lycklig blir den som här hittar den där biljetten till ett evenemang som enligt alla andra är slutsålda. Enkelt och säkert utan att vara utlämnad till annonssajter!

Måste jag registrera mig och logga in innan jag går vidare på webbplatsen?
Nej. Det går bra att välja evenemang och påbörja köpet och fylla i leveransadressen i samband med betalning.
 
Hur kan ni ha biljetter när arrangören påstår att konserten är utsåld?
Vi köper, byter och säljer biljetter på en andrahandsmarknad. Det innebär att biljetten redan är såld en gång av arrangörens ombud till företag, konsument eller tilldelad en sponsor av evenemanget.

Är biljetterna äkta?
Ja, biljetter som passerat Biljett Nu:s kontroll är originalbiljetter! Skulle något tekniskt fel uppstå vid arenans insläppsautomater - ring oss: 0771-77 66 00 så rycker vi ut och hjälper dig att komma in! (Växelnumret är vidarekopplat till jouransvarig.)

Kan jag kontakta er om jag vill sälja biljetter?
Javisst! Privatpersoner och företag som vill sälja enstaka biljetter mejlar vilka platser det gäller info(at)biljettnu.se Ange Säljes och evenemangets namn eller artist i rubriken, tack. 

Är du arrangör och vill anlita oss för biljettförsäljning är du naturligtvis också välkommen att höra av dig! Läs mer om biljettservice för arrangörer här!

Kan jag reservera biljetter per telefon eller mejl?
Det är mycket attraktiva biljetter till föränderliga marknadspriser och säljs därför mot direktbetalning i första hand via biljettnu.se eller i vår butik på Klara Norra Kyrkogata i Stockholms city. Kontakta kundtjänst på telefon 0771-77 66 00 om du har problem med att beställa! 

Vi är 2 personer, får vi automatiskt sitta bredvid varandra?
Ja, om det inte står singelplats (eller enstaka plats) så blir det platser ihop. Större sällskap kan vid platsbrist delas upp om 2, 3 eller 4 personer och så vidare i rad, beroende på hur många biljetter det gäller. Vid beställning av två biljetter (ej uttryckligen benämnda singelplatser) får ni alltid sitta ihop. 

Jag har köpt en ståplatsbiljett till det evenemang mina kompisar har sittplatser till, kan jag byta in min biljett på Biljett Nu så att vi får sitta tillsammans?
Om vi har möjlighet hjälper vi gärna till så att ni får sitta tillsammans! Vi byter in ståplatsen + dina kompisars sittplatser mot en bytesavgift och så får ni nya likvärdiga biljetter som är platser placerade tillsammans.

Vad betyder det när det står "Ring för info" när jag ska köpa biljetter?
Det är ont om biljetter på marknaden. Du kan förbehållslöst anmäla dig till en väntelista för evenemanget. VI kontaktar dig när biljetter åter finns att boka. Du är inte bunden att köpa något.  

Varför ska jag registrera mig för att köpa biljetter?
Det är viktigt vid nät- och postorderhandel att man lämnar namn, adress, telefonnummer och e-postadress för att kundservice ska kunna kontakta beställaren vid frågor angående ordern och naturligtvis för att ordern ska kunna skickas ut till beställaren! Dina uppgifter lämnas inte till andra företag förutom till säkra banker och betalväxlar om det är några frågetecken kring din betalning.

Varför står det ett högre/lägre pris på biljetten än det jag har betalat?
På biljetten står ett pris tryckt, s.k. Face Value. Det är arrangörens ordinarie pris som gällde vid första försäljningstillfället. Biljett Nu köper, byter och säljer biljetter på en andrahandsmarknad. Vi utför en tjänst där vårt pris styrs av tillgång, efterfrågan och platsens kvalitet samt är beroende av hur mycket tidsåtgång och kostnader inköpsprocessen krävt.

När vi har haft möjligheten att köpa in biljetter billigare kan vi sälja till ett lägre pris än arrangörens ombud! Håll utkik efter erbjudanden eller skaffa Biljett Nus nyhetsbrev!

Varför står det ett annat namn än mitt eget tryckt på biljetten?
Det är det namn som biljetterna är bokade i. Biljetterna är inte personliga utan fungerar utmärkt vid entrén.

Kan jag låta ett ATG-ombud trycka ut min order?
Nej, ATG har inte längre något samarbete med evenemangsbranschen angående biljetter! Idag är majoriteten av evenemangsbiljetter i form av datafil (.PDF) som printas ut i A4-storlek på en vanlig hemmadatorskrivare. Skrivare finns även att tillgå på bibliotek, hotell och internetcaféer m.m.

Vad innebär det när det står: Åldersgräns 13 år?
Det är en info som alltid ska finnas med om det förekommer högre ljudnivåer på ett evenemang än vad Socialstyrelsen rekommenderar för yngre personer. Det är en fråga om att skydda hörseln och åldersgränsen gäller därför oavsett sällskap av målsman. 

När kommer mina biljetter jag har beställt?
Det innebär att så snart biljetten är betald så börjar vi vår expediering av dina biljetter. (Belastning av kontot sker direkt.) Beställningarna expedieras i turordning och efter matchning av platstyp och antal. Vid stor efterfrågan kan leveransen dröja något. Leverans sker senast samma vecka som evenemanget äger rum.

Vad innebär sista minuten-biljetter, samma dag som evenemanget äger rum?
Sista-minuten-biljetter mailas till din e-postadress som standard. Vid större evenemang finns ofta möjlighet att hämta upp dina beställda biljetter i nära anslutning till arenan. Vi kontaktar dig med information om plats och tid!

Vad innebär det när det står förhandsboka?
Arrangörens ordinarie tidpunkt för det officiella biljettsläppet till allmänheten har ännu inte passerats.


KORT, DIREKTBANK, FAKTURA ELLER DELA UPP BETALNINGEN
KÖP BILJETTER BETALA ALTERNATIV